Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu BM'den Güney Sudan ile ilgili son açıklama

        BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, yaptığı yazılı açıklamada, yardım örgütlerinin, Güney Sudan'daki temel nüfus merkezleri dışında meydana gelen yerinden edilmeler konusunda çok kısıtlı bilgiye sahip olduklarını ifade etti.

        Ülkede aralık ayının ortasından beri devam eden kriz nedeniyle en az 121 bin 600 kişinin yerinden olduğunu ifade eden Laerke, gerçek sayının daha da fazla olabileceğini kaydetti.

        BM Güney Sudan Misyonu'nun (UNMISS) Cuba, Bor, Malakal, Bantiu ve Pariang'daki üslerinde kalan 63 bin kişinin korunma talebinde bulunduğunu vurgulayan Laerke, sadece başkent Cuba'da 25 bin kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

        Krizden etkilenenlerin temel ihtiyaçlarının yiyecek, sağlık bakımı, sığınma yeri, su, sıhhi temizlik ve hijyen hizmetleri olduğunu belirten Laerke, yardım örgütlerinin Cuba, Bentiu, Malakal ve Awerial'da binlerce kişiye yardım dağıttığını kaydetti.

        Yardım örgütlerinin güvenlik problemleri nedeniyle Bor'daki depolarına ulaşamadığına işaret eden Laerke, BM tesisleri içindeki gezici kliniklerin ise günde 350 kişiye hizmet sunduğunu, buralarda yeni yıldan önce kızamık ve çocuk felci aşı kampanyalarının başlayacağını ifade etti.

        Laerke, yardım örgütlerinin gelecek üç ayda acil yardım programları için 166 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını da bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ