Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Soğuk ve karlı hava ABD'de yeniden etkili oluyor, ABD'de kar, ABD'de fırtına

        Soğuk ve karlı hava, ABD'nin kuzeydoğusu başta olmak üzere ulaşımı yeniden felç etti. Kar yağışı ve soğuk havanın Colorado, Kansas, Missouri, Ohio, Kentucky, Maryland, New Jersey, Delaware, New York ve Pennsylvania eyaletlerinde etkili olacağı bildirildi.

        Ocak ayında 300 bin civarında gecikme ve 49 bin uçuş iptaline neden olan ABD'nin doğu yakasındaki karlı ve soğuk hava, şubat ayına da iptallerle başladı.

        Kar ve soğuk hava nedeniyle ABD genelindeki uçuş iptalinin bin 500'ü geçtiği belirtilirken, New York'taki John F. Kennedy, LaGuardia ile New Jersey'deki Newark Liberty havalimanlarında 3 saati bulan gecikmeler yaşanıyor. Bu bölgedeki uçuş iptali bine yaklaşırken, hava muhalefeti New York'tan Connecticut'a giden ''Metro North'' ile doğuya uzanan ''Long Island Rail Road'' tren seferlerinde de gecikmelere neden oluyor.

        OKULLARDAKİ TÜM DIŞ AKTİVİTELER İPTAL EDİLDİ

        Amerikan Ulusal Metroloji Servisi'nden yapılan uyarıda, kar yağışı ve soğuk havanın Colorado, Kansas, Missouri, Ohio, Kentucky, Maryland, New Jersey, Delaware, New York ve Pennsylvania eyaletlerinde etkili olacağı bildirildi.

        Yoğun kar yağışı nedeniyle Connecticut, Delaware, New Jersey, Ohio ve Pennsylvania eyaletlerinin birçok kentinde okullar tatil edilirken, New York'un Brooklyn bölgesinde 73 yaşında bir kişinin kar yağışının neden olduğu kaza sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

        Kar yağışına rağmen devlet okullarının tatil edilmediği New York'ta, belediye yönetiminden yapılan açıklamada, okullardaki tüm dış aktivitelerin iptal edildiği duyuruldu. Ancak velilerin, yoğun kar yağışı nedeniyle devlet okullarının tatil edilmemesini Twitter'den attıkları mesajlarla protesto ettikleri görüldü.

        NEW YORK'TA SALI GÜNÜ YENİ BİR KAR FIRTINASI BEKLENİYOR

        New York'un yeni belediye başkanı Bil de Blasio, kar fırtınasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, 2 bin belediye çalışanı dahil 12 saatlik vardiya usulüyle tamamen kar yağışına yoğunlaştıklarını ifade etti. Buna göre, New York'ta yolların açık kalması ve buzlanmayı önlemek için 175 bin ton kaya tuzu stoku bulunuyor. Ayrıca karla mücadele için belediye sınırlarında görev yapacak 450 tuz serpici ve bin 500 de kar küreme aracı hazır halde bekliyor.

        Hava tahmin raporlarında, New York'taki hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşeceği belirtildi. New York'a salı günü yeni bir kar fırtınasının gelmesi beklenirken, kar yağışının çarşamba sabahına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

        Super Bowl'u izlemek için New York'a özel uçaklarıyla gelenler başta olmak üzere uçuşları geciken veya iptal edilen Amerikan futbolu fanatikleri yoğun kar yağışı sebebiyle mağdur oldu. Havalimanlarında tuttukları takımın formalarını giyen fanatikler, renkli görüntüler oluşturdu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ