Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Çin'den Belçika'ya gönderilen pandalar, Belçika'da Başbakan pandaları havaalanında karşıladı
        1

        Belçika'nın güneyinde yer alan Valonya'daki bir hayvanat bahçesine yerleştirilmek üzere Çin'den gönderilen iki panda, havalimanında Başbakan Elio Di Rupo tarafından karşılandı.

        2

        Pandaları taşıyan kargo uçağını itfaiyelerin su sıkarak karşıladığı Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda, elinde küçük bir oyuncak panda taşıdığı görülen Başbakan Di Rupo, pandaların gelişinin çok önemli bir olay olduğunu belirterek şunları söyledi:

        3

        "Çin'de hemen hemen her yerde Belçika'dan bahsediliyor. Pandalar Çin'in milli hazinesi. Gerçekten siyasi değeri çok yüksek olan bir eylem."

        4

        Belçika medyasından ve uluslararası medyadan yaklaşık 120 gazetecinin yakından izlediği dört yaşındaki Hao Hao ve Xing Hui adlı pandalar, havalimanındaki "karşılama töreninin" ardından polis eskortu eşliğinde 15 yıl geçirmeleri öngörülen Pairi Daiza adlı parka götürüldü.

        5

        Turist patlaması yaratması beklenen pandalar, bilimsel bir çalışmanın ve üreme programının da parçası olacak. Sayıları toplamda 1600 olan dev pandalara Avrupa'da dört, dünya genelinde ise 16 hayvanat bahçesi ev sahipliği yapıyor. Çin, pandaların ülke dışına çıkarılması konusunda çok sıkı kurallar uyguluyor.

        6

        Belçika'daki televizyon ve radyoların haber bültenlerinin ilk sırasına yerleşen Hao Hao ve Xing Hui'nin ülkenin güneyindeki Valonya'ya gönderilmesi ülkenin kuzeyindeki Flaman Bölgesi'nde tepkilere neden olmuş ve iki bölge arasında siyasi krizin eşiğinden dönülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ