Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiliz yayın kurumu BBC'nin kesinti planları dolayısıyla BBC 3 kanalının televizyon yayınlarına son verilecek.

        BBC Genel Müdürü Tony Hall, yaptığı açıklamada, BBC 3 kanalının 2015 yılının sonbaharından itibaren sadece internet üzerinden yayın yapması kararının "stratejik ve finansal olarak doğru olduğunu" söyledi.

        Hall ayrıca, BBC 3'ün kapatılmasıyla elde edilecek 30 milyon sterlinlik tasarrufun BBC 1'de yayınlanan özellikle dizilerin bütçelerine aktarılacağını kaydetti. BBC 3'de yayınlanan bazı programların BBC 1 ya da 2'de gösterilmesi planlanıyor.

        2003 yılında yayın hayatına başlayan BBC 3 kanalının hedef izleyici kitlesi, 16-34 yaş grubuydu. Kanalda dizilerin yanı sıra yeni yetenekler ve teknolojilerle ilgili programlara da yer veriliyordu.

        İngiliz yayın kurumunun, 1, 2, 3 ve 4'üncü kanallarının yanı sıra, BBC Haber, Parlamento ve iki çocuk kanalı da bulunuyor.

        BBC'nin 2011 yılında açıkladığı yüzde 20 oranındaki kesinti planı doğrultusunda, 2016 yılına kadar kurumdan yaklaşık 2 bin kişinin çıkarılması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ