Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Pekin yönetimi, Malezya Havayollarına ait kaybolan uçağı arama çalışmaları sırasında Çin uydusunun aynı bölgede büyük bir cisim tespit ettiğini doğruladı

        Pekin yönetimi, Malezya Havayollarına ait kaybolan uçağı arama çalışmaları sırasında Çin uydusunun aynı bölgede büyük bir cisim tespit ettiğini doğruladı.

        Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin'in kaybolan uçakla ilgisi olması muhtemel büyük cisimle alakalı uydu tespitlerini hızlı bir şekilde Malezya ve Avustralya makamlarıyla paylaştığını açıkladı.

        Çin Ulusal Savunma Bilim, Teknoloji ve Sanayi İdaresi de Hint Okyanusunun güneyinde uydu görüntülerinin yaklaşık 22 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde bir cisim tespit ettiğini duyurdu.

        Görüntünün yüksek çözünürlüklü dünya gözlem uydusu olan "Gaofın-1" tarafından tespit edildiği belirtildi. Kuruluş, cismin görüldüğü yerin, Avustralya'nın son olarak görüntü tespit ettiği bölgenin 120 kilometre güneybatısında olduğunu bildirdi.

        Son yıllarda dünya gözlem uyduları üzerine çalışmalarını genişleten Çin, Gaofın-1 uydusunu geçen aralık ayının sonunda hizmete sokmuştu. Gaofın-1 üzerinde iki adet "2m pankromatik/8m çok bantlı yüksek çözünürlüklü kamera" ile dört tane 16m çözünürlüklü geniş açılı kamera bulunuyor. Bu kapasitedeki kameraların yer yüzündeki bir bisiklet ya da otomobilin fotoğrafını çekebileceği ifade ediliyor.

        Malezya Savunma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, Kuala Lumpur'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çin Büyükelçisinin güneyde yüzen bir cismin uydu görüntülerinin alındığını ve bilginin doğrulanması için bölgeye gemiler gönderileceğine ilişkin haberler geldiğini" söylemişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ