ÖNE ÇIKANLAR
SON DAKİKA

Almanya’da Başbakan Angel Merkel’in koalisyon hükümeti, uzun süren tartışmalar sonrası çifte vatandaşlık için gerekli koşullar konusunda anlaşma sağladı. Adalet Bakanı Heiko Maas ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, çifte vatandaşlığa ilişkin yasal düzenlemeler konusunda yapılan görüşmeler sonrası koalisyon ortakları arasında gerekli koşullar üzerinde anlaşma sağlandığını duyurdu.

Çifte vatandaşlık hakkına sahip olmak için 21 yaşını doldurmuş ve Almanya’da doğmuş bir gencin ya 8 yıl Almanya’da yaşaması ya da 6 yıl Almanya’da bir okulda eğitim almış olması koşulu getiriliyor. Almanya’da alınmış bir okul diploması ya da meslek eğitimi diploması sunabilmek de yeterli sayılıyor.

‘ÖNEMLİ BİR ADIM’

Adalet Bakanı Maas, planlanan yeni düzenlemeyi, modern bir vatandaşlık hakkı yönünde atılmış önemli bir adım olarak nitelendirdi. De Maiziere de yasa tasarısını iyi ve pratik bir tasarı olarak tanımladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
2000
Kalan karakter : 2000