Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Bedii'den "şiddete yönelmeme" çağrısı, Muhammed Bedii yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle teşkilat üyelerini şiddete yönelmemeye çağırdı

        Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle teşkilat üyelerini şiddete yönelmemeye çağırdı.

        Bedii avukatı aracılığıyla verdiği mesajda, "General Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olması sizi şiddet kullanmaya sevketmesin. Sizler barışçıl olmaya devam edin" ifadesini kullandı.

        Bedii mesajında, cumhurbaşkanlığı adaylığının, Mısır'da yaşananların bir darbe, Sisi'nin de makam düşkünü olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

        İhvan'ın eski Cumhurbaşkanı Cemal Abdünnasır döneminde de aynı durumu tecrübe ettiğini belirten Bedii, İhvan'ın geçmişte olduğu gibi bugün de şiddete başvurmayacağını kaydetti.

        Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi geçen çarşamba, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ