Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kiev'de şok saldırı!, Kiev'de Belediye Başkan Yardımcısı Bogdan Dubas'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi silahlı saldırı sonucu yaralandı

        Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, aylardır devam eden protestoların radikal örgütlerinden Sağ Sektör üyesinin açtığı ateş sonucunda, Kiev Belediye Başkan Yardımcısı Bogdan Dubas'ın da aralarında bulunduğu 3 kişinin yaralandığını belirtti.

        Avakov, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, eylemlerin sürdüğü Bağımsızlık Meydanı'nda bu akşam aşırı alkollü Sağ Sektör üyesi ile meydan öz savunma güçleri arasında bir tartışmanın yaşandığını kaydetti. Avakov, bunun üzerine Sağ Sektör üyesinin ateş etmesi sonucunda, bu olayı yatıştırmak için olay yerine gelen Kiev Belediye Başkan Yardımcısı Bogdan Dubas ve iki meydan görevlisinin yaralandığını belirtti.

        Avakov, emniyet görevlilerinin olay yerine gelinceye kadar, Sağ Sektör yetkililerinin söz konusu üyesini olay yerinden uzaklaştırdığını dile getirerek, emniyet birimlerine sanığın yakalanmasına ilişkin talimat verdiğini kaydetti.

        Sağ Sektör Basın Sözcüsü Artem Skoropadski ise çatışmada Sağ Sektör üyelerinin ilgisinin olmadığını dile getirirken, olay yerinde herhangi bir Sağ Sektör üyesinin olmadığını iddia etti. İçişleri Bakanı Avakov'un kendilerinin lekelemek istediğini kaydeden Skoropadski, bunun gerekçesi olarak da "Sağ Sektör liderlerinden Aleksandr Muziçko'nun tutuklanmasına ilişkin operasyon sırasında öldürülmesinden dolayı Avakov'un istifasını talep etmelerini" gösterdi.

        Bu arada, Kiev Belediye Başkan Yardımcısı Bogdan Dubas'ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedilirken, diğer 2 kişinin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ