Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere Avrupa Parlementosu seçim, tartışma

        Avrupa Parlamentosu'nda gelecek ay yapılacak seçimlerde 73 koltuk için yarışacak İngiltere'deki siyasi partilerden ikisinin liderleri, İngiliz yayın kurumu BBC'de canlı yayına katıldı.

        İngiltere Başbakan Yardımcısı ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'nin lideri Nick Clegg ile AB karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) Genel Başkanı Nigel Farage, ülkenin AB üyeliği ve Suriye gibi birçok konuya değindiler.

        Farage, Birleşik Krallık'ın 1973 yılından bu yana bulunduğu AB'den ayrılması gerektiğini savunurken, Clegg bunun tehlikeli olacağını ve İngiltere'nin dünyadan kendini izole etmesi anlamına geleceğini, AB'nin İngiltere'ye ekonomik ve ticari anlamda birçok fırsat sunduğunu ifade etti. Nick Clegg, "AB'de kalmak İngiltere'yi daha güvenli, güçlü ve zengin yapacaktır" dedi.

        "PUTİN'E HAYRANIM" TARTIŞMASI

        Tartışmada Farage'ın daha önce verdiği bir röportajdaki "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hayranım" sözleri de gündeme geldi.

        "PUTİN İSTERSE BİR TELEFONLA..."

        Clegg, Putin'in isterse bir telefonla Suriye krize son verebileceğini dile getirirken, Farage "Putin'e hayran olduğunu söylemediğini sadece yönetim şeklini sevdiğini söylediğini" kaydetti.

        Tartışmanın hemen ardından YouGov araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 68'i tartışmayı Farage'ın kazandığını, yüzde 27 ise Clegg'in kazandığını söyledi.

        Birleşik Krallık'ta Avrupa Parlamentosu seçimleri 22 Mayıs'ta yapılacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ