Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Duruşma kayıtları yerine 'işimden nefret' ediyorum yazdı,ABD'de hakimler dava ile ilgili önemli bilgilerin kayıtları yerine, katibin bir takım anlamsız yazılar ile karşılaştı

        ABD'de, alkolik olduğu belirtilen bir mahkeme katibinin, duruşma kayıtları yerine defalarca, 'İşimden nefret ediyorum, işimden nefret ediyorum…' diye yazdığı tespit edilince, yaklaşık 30 duruşmadaki çok önemli bilgilerin kaydedilemediği ortaya çıktı. Katip, işten atılıp tutuklanırken, mahkumiyetle sonuçlanan 10 kadar davanın yeniden görülmesi bekleniyor.

        ABD'nin New York eyaletinde, belli davalarla ilgili mahkeme kayıtlarını bekleyen hakimler, dava ile ilgili önemli bilgilerin kayıtları yerine, Daniel Kochanski adlı 43 yaşındaki katibin, defalarca yazılmış, 'İşimden nefret ediyorum, işimden nefret ediyorum…' notu ve birtakım anlamsız yazılarıyla karşılaştı. Söz konusu durum, yaklaşık 30 duruşma ile ilgili çok önemli bilgilerin kaydedilememiş olmasıyla sonuçlandı. Mahkumiyetle sonuçlanan 10 kadar davanın ise, bu nedenden dolayı yeniden görüleceği tahmin ediliyor.

        Kochanski'nin, işinden duyduğu memnuniyetsizliğine, 2012 yılında kovulmasıyla son verildi. Katip Kochanski, davalarda yarattığı sorunlardan dolayı tutuklandı. Olayın ortaya çıkması üzerine hakimler, bazı davalarla ilgili olarak şahitleri, yeniden yapılacak olan duruşmalara katılmak üzere tekrar mahkemeye çağırdı.

        Basına konuşan Kochanski, "Asla anlamsız şeyler yazmadım. İşimi her zaman yüzde 100 yaptım. Sadece madde bağımlılığından dolayı işimden oldum. Şu anda iyileşiyorum" dedi.

        Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan olay, medyada geniş yer buldu. Katip Kochanski'nin durumu, Jack Nicholson'ın, ünlü gerilim filmi Cinnet'te canlandırdığı 'Kaçık' karakteriyle eşleştirildi. Söz konusu karakter de hayattan duyduğu memnuniyetsizliği, defalarca yazdığı, 'Çalış çalış nereye kadar!' notuyla ifade etmişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ