Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kraliyet ailesi böyle karşılandı

        İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate, 3 hafta sürecek Yeni Zelanda ve Avustralya turuna çıktı.

        Geçen yıl temmuzda dünyaya gelen kraliyet bebeği Prens George da anne ve babasıyla ilk yurtdışı resmi ziyaretini yapıyor. Yeni Zelanda Başbakanı John Key İngiltere kraliyet mensuplarının ülkeye gitmelerinin ardından resmi twitter adresinden, "Kraliyet ailesi mensupları Wellington'a geldi. Onları Wellington'da sıcak karşılayalım" diye yazdı.

        Kate'in tur boyunca giyeceği kıyafetlerin yakından takip edileceğini yazan İngiliz basını, Cambridge Düşesinin Yeni Zelanda'ya giderken İngiliz tasarımcı Catherine Walker imzalı kırmızı bir palto giydiği ve Yeni Zelanda'nın sembolü olan gümüş eğreltiotu şeklinde bir broş taktığı kaydedildi.

        Yeni Zelanda'ya gelişlerinde "Hongi" denilen ülkenin burun ve alın bastırılarak yapılan geleneksel selamlaması ile karşılanan kraliyet çifti, ülkede yat yarışı, Maori kabilesini ziyaret, ragbi stadyumu ve üzüm bağını ziyaret gibi etkinliklere katılacak. İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi 8 aylık Prens George'un ise anne ve babasıyla tüm etkinliklere katılması beklenmiyor.

        Kraliyet çiftinin bebekleri ile birlikte ilk kez yaptıkları ve Avustralya'yı da kapsayacak turları 25 Nisan'da sona erecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ