Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya'dan YouTube tepkisi, Almanya açıklama, Youtube engellenmesi

        Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, video paylaşım sitesi Youtube'a Türkiye'de tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin, AB ile üyelik müzakereleri sürecindeki bir ülkede düşünce ve basın özgürlüğünün kısıtlanamayacağını söyledi.

        Berlin'deki Sosyal Demokrat Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen SPD Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Steinmeier, Ukrayna'nın doğusundaki son gelişmelerden kaygılı olduklarını ve hassas durumun devam ettiğini belirterek, bazı Avrupalı siyasetçilerin askeri önlemleri gündeme getirmesini eleştirdi. Krize çözüm için diplomatik ve siyasi çabaların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Steinmeier, Ukrayna krizine siyasi bir çözüm için Rusya'ya çağrısını yineledi.

        Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, bir gazetecinin Türkiye'de Youtube'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin sorusuna, "Müzakere sürecinde olan bir ülkede düşünce ve basın özgürlüğü kısıtlanamaz'' yanıtını verdi.

        Avrupa Parlamentosu Başkanı ve Sosyal Demokratların liste başı adayı Martin Schulz ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk iki dönemde çok cesur reformlar yaptığına dikkati çekerek, üçüncü dönemde ise müzakere sürecinde bazı zorlukların yaşandığına işaret etti.

        Müzakerelerin hali hazırda sürdüğünü hatırlatan Schulz, sosyal paylaşım sitelerine erişimin engellenmesinin ülkede demokrasi ve şeffaflığa bir katkı sağlamayacağını belirtti.

        SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ise adayları Schulz'u övdü ve muhafazakar partiler gibi kaçak güreşmediklerini belirtti. Gabriel, Avrupa seçimleri için yaptıkları hazırlıkları anlatarak Avrupa'da milyarlarca avro kar eden firmaların yeterli vergi vermemesini eleştirdi. Gabriel, Türkiye hakkında sorulan soru hakkında açıklama yapmadı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ