Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa "Avrupa Putin'in mektubuna ortak cevap vermeli",Almanya Başbakanı Merkel, Yunan mevkidaşı Samaras ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in AB liderlerine gönderdiği, "Ukrayna'ya doğalgaz akışını kesebiliriz" şeklindeki mektuba, Avrupa'nın ortak bir cevap vermesi gerektiğini söyledi.

        Almanya Başbakanı Merkel, günübirlik düzenlediği Atina ziyaretinde Yunan mevkidaşı Antonis Samaras ile bir araya geldi. İki lider Hilton Oteli'nde düzenlenen Yunan genç iş adamları forumuna katıldı. Daha sonra Yunanistan Başbakanlık binasında baş başa görüşen iki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

        Basın toplantısında konuşan Merkel, Yunanistan'ın reform çabalarından övgüyle bahsederek, "Son 1,5 yılda çok şey gerçekleşti ve harcanan çabaların değdiğine ilişkin sağlam kanıtlar var. Yunanistan'ın artık problemlere nazaran çok daha fazla fırsatı var" ifadelerini kullanırken, halen kat edilmesi gereken çok yol olduğunu vurguladı. Merkel, Almanya'nın bu yolda Yunanistan'ı desteklemeye devam edeceği mesajını verdi.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in AB liderlerine, Ukrayna'ya doğalgaz akışı hakkında gönderdiği mektubu nasıl değerlendirdiği sorulan Alman Başbakan, Avrupa'nın bu mektuba, görüş alışverişi yaparak ortak bir mesaj vermesi gerektiğini söyledi. "Ortak bir Avrupa mesajı vermek için bu mektup iyi bir sebep" diyen Merkel, konunun Pazartesi günü yapılacak olan AB dışişleri bakanları toplantısında ele alınacağını sözlerine ekledi.

        Ülkesine, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve çeşitli Euro Bölgesi ortakları tarafından verilen mali yardım paketlerini, küresel piyasaların Yunanistan'a güvenoyu olarak niteleyen Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ise reformların mevcut temposunu sürdürecekleri sözünü vererek, "Ne benim, ne de hükümetin temposu düşmeyecek" dedi.

        Alman Başbakan Angela Merkel'in, Atina'ya 1,5 yıl içerisinde yaptığı ikinci ziyareti, Yunanistan'ın 4 yıl sonra ilk kez tahvil satmasından bir gün sonra gerçekleşti. Yunanistan, dün, yatırımcıların yoğun rağbet gösterdiği 3 milyon Euro değerinde tahvil satmıştı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ