Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik "Kayıp uçağın enkazı bulundu" iddiası, Kayıp uçağın enkazının bulunduğu iddia edildi.

        İngiltere merkezli çalışan dünyaca ünlü enkaz bulma şirketi Blue Water Recoveries'ın yöneticisi David Mearns, kayıp Malezya uçağına ait enkazın bulunduğunu iddia etti.

        Mearns, uçağa ait kara kutunun bulunamamasının imkânsız olduğunu belirterek, "Bence enkaz parçalarını buldular. Hükümet henüz bunun açıklamasını yapmadı. Ama eğer birisi bana, 'Teknik olarak bu durumu açıklamak için yeterli bilgiye sahipler mi?' diye sorarsa buna cevabım kesinlikle evet olacaktır" dedi. Kara kutudan gelen sinyaller nedeniyle bu kadar emin konuştuğunu kaydeden Mearns, okyanustan gelen sinyallerin rastgele şeyler olmadığını bunların kayıp Malezya uçağının kara kutusuna ait olduğunu düşündüğünü belirtti.

        Ailelerin kanıt olarak enkazdan çekilmiş fotoğrafları isteyeceğini kaydeden Mearns, bu fotoğrafların da kısa sürede verileceğini iddia etti.

        David Mearns daha önce 1941 yılında 2. Dünya Savaşı sırasında Hint Okyanusu'nda batan Sydney adlı bir gemiyi bulmuş ve Avustralya hükümeti tarafından onur madalyası almıştı.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ