Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna'da Rus bayraklı tanklar

        Ukrayna’nın Donetsk bölgesine bağlı Slavyansk kasabasında sıcak saatler yaşanıyor. Rusya yanlısı, üniformalı kişileri taşıyan tank ve zırhlı araçlardan oluşan konvoyun, Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentine doğru hareket ettiği belirtiliyor. Rusya sınırına yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki kasabadan sabah saatlerinde Ukrayna ordusuna ait zırhlı araçların görüldüğü yönünde haberler gelmişti. Bu haberlerden birkaç saat sonra bu sefer kasabanın diğer ucunda Rusya bayrağı çekmiş zırhlı araçların ilerlediği haberleri geldi.

        Rusya bayrağı taşıyan araçların yaklaşık 150 kişiyi taşıdığı ve Rusya yanlısı kişiler tarafından ele geçirilen yerel yönetim binasının önünü kordon altına aldıkları bildirildi.

        Bu gelişmeler bölge halkı arasınad Rus ordusu'nun Ukrayna'ya girdiği yönünde söylentiler çıkmasına sebep oldu. Diğer haberler ise Ukrayna askerlerinin saf değiştirip altı tanka Rus bayrağı çektiği yönünde.

        Rusya yanlısı silahlı üniformalı kişilerin, Slavyansk'ın merkezinden insanları çıkardığı, bu arada 2 Ukrayna helikopterinin kent merkezinin üzerinde uçtuğu bildirildi.

        Çok sayıda vatandaşın kenti terk ettiği ifade ediliyor. Daha önce Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk iline bağlı Slavyansk ilçesinin etrafı Ukrayna ordusu tarafından sarılmıştı.

        UKRAYNA BİRLİKLERİ PROTESTOCULARIN ELİNDEKİ HAVAALANINI BASTI

        Öte yandan ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı protestocuları etkisiz hale getirmek üzere harekat başlatan Ukrayna ordusu, Kramatorsk kentinde protestocuların işgal ettiği havaalanını bastı. Çıkan çatışmada 4 protestocu öldü, 2'si de yaralandı.

        Rusya yanlısı milislerin sözcüsü, çatışma sonucunda havaalanının tekrar Ukrayna ordu birliklerinin eline geçtiğini duyurdu.

        Bu arada Ukrayna ordusu, Kramatorsk dışındaki Kharkiv, Donetsk, Gorlovka ve Slaviansk kentlerinde de Rusya yanlısı milislerin işgal ettiği yerleri geri almak üzere operasyonlarını sürdürüyor.

        Bu gelişmeler yaşanırken bir haber de Ukrayna Parlamentosu'ndan geldi. Ukrayna Parlamentosu Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ı ve Sivastopol'u resmen “geçici işgal altındaki bölge" ilan etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ