Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kayıp yolcu aileleri başbakana saldırdı, Gemi faciasında yakınları kayıp olan Güney Koreli aileler çok öfkeli.

        Güney Kore'de nedeni henüz bilinmeyen bir sebeple sulara gömülen “Sewol” isimli feribottaki kayıp yolcuları arama çalışmaları devam ederken yetkililer tarafından yapılan çelişkili açıklamalar yolcu yakınlarının sabrını taşırdı.

        287 kayıp yolcunun aileleri kendilerini ziyaret eden Güney Kore Başbakanı'na büyük tepki gösterdi. Kazaya yeterli sayıda ekiple müdahale edememekle suçlanan Başbakan’a su şişesi fırlatıldı.

        Aileler gemi yetkililerinin, çoğunluğu öğrenci olan yolcuların tahliyesi konusunda çok geç kaldıklarını düşünüyor.

        Güney Kore medyasında yer alan bir haberde Shin Young-Jin isimli öğrencinin kaza sonrası annesine “Bunu sana tekrar söyleme imkanım olmayabilir. Anne, seni seviyorum” yazan bir mesaj gönderdiği haberi yer aldı. Shin'in gemiden kurtulan 179 kişi arasına girebilmeyi başardı.

        "DAHA ERKEN ÇIKMAMIZ SÖYLENSEYDİ DENİZE ATLAMA ŞANSIMIZ OLURDU"

        Kazadan kurtulanların verdiği ifadelere bakılarak dün yaşanan gemi faciasında yetkililer öğrencilerin tahliyesinde çok geç kalmakla suçlanıyor.

        Batan gemiden kurtulmayı başaran öğrencilerden birinin, "Dışarı çıkmamız daha erken söylenmiş olsaydı, pek çoğumuzun denize atlama şansı olurdu" dediği kaydedildi.

        Kurtulanların ifadelerinden ortaya çıkanlara göre öğrencilere uzun bir süre bulundukları yerde kalmaları ve hareket etmemeleri söylenmiş.

        KAYIP YAKINLARINDAN BAŞBAKANA SU ŞİŞESİ

        Öte yandan kazadan kurtulanlar ve kayıp yakınları için kurulan barınağı ziyaret eden Güney Kore Başbakanı Chung Hong öfkeli ailelerin saldırısına uğradı. Korumaların önlemeye çalıştığı saldırıda Chung’a su şişesi fırlatıldı. Ziyarette Başbakan ile birlikte olan bir bakana ise bir yolcu yakını tarafından tokat atıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ