Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna yine karıştı!,Ukrayna'nın Donetsk kentinde bu kezde Ukrayna yanlıları sokağa çıktı

        Rusya yanlılarının eylemleriyle gündeme gelen Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde bu kez Ukrayna yanlıları sokağa çıktı.

        Donetsk bölgesinin Ukrayna'ya ait olduğunu vurgulayan ve öyle kalmasını isteyen Ukraynalılar, Özgürlük Parkı'nda bir araya geldi. Kentte valilik binasının Rusya yanlıları tarafından ele geçirildiği 6 Nisan'dan bu yana ilk kez Ukrayna taraftarları gösteri yaptı.

        Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı gösteride sarı ve mavi renkteki Ukrayna bayrakları açıldı. Ukrayna milli marşını söyleyen kalabalık, ülkenin bütünlüğünü talep eden sloganlar attı ve dev bir Ukrayna bayrağı açtı.

        Gösteride Rusya ve Vladimir Putin karşıtı söylemlerin dile getirildiği konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar, Ukrayna yanlısı Donetsk halkına Rusya yanlılarından korkmamaları ve sokağa çıkmaları yönünde çağrı yaptı.

        Gösterinin düzenlendiği parkın etrafı, Rusya yanlısı kişilerin müdahalesi ve bir gerginlik yaşanması ihtimaline karşı çok sayıda polis tarafından sarıldı.

        Ülkenin sanayi kenti olarak bilinen Donetsk'te Rusya yanlıları, valilik ve belediye binasını ele geçirmişti. "Donetsk Cumhuriyeti" kurduklarını iddia eden Rusya taraftarları, bölgenin bir federasyon olarak Rusya'ya bağlanıp bağlanmaması konusunda referandum yapılmasını talep ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ