Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Suudi Arabistan Sağlık Bakanı görevden alındı

        Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz, Sağlık Bakanı Abdullah er-Rabia'yı görevden alarak, yerine Çalışma Bakanı Adil Fakih'i atadı.

        Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Abdullah, Sağlık Bakanı Abdullah er-Rabia'yı, Kral Müsteşarı olarak görevlendirdi. Sağlık Bakanlığına atanan mühendis Fakih'in, bu görevi Çalışma Bakanlığı ile yürüteceği belirtildi.

        Sağlık Bakanının, ülkenin değişik yerlerinde 13 kişinin aynı gün ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olan corona virüsüne yakalandığı ve bunlardan 3'ünün hayatını kaybetmesi nedeniyle görevden alındığı yönünde yorumlar yapıldı.

        SARS'ın değişik bir türü olan corona virüsü ilk olarak Eylül 2012'de tespit edilmişti. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ