Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kadınlar onun için ağladı
        1

        Kim Jong-un kadın subaylardan oluşan KPA 851 biriminin çoklu roket fırlatma törenindeydi. Törene katılan kadın askerler bir anda Kim Jong-un'un çevresini sararak genç lidere sevgi gösterisinde bulundu. Kadın askerlerin hepsinin ağladığı görüldü.

        2

        Dünyanın en çok merak edilen ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'nin lideri son günlerde dünya basınında sıkça yer alıyor. Kim Jong-un geçtiğimiz günlerde hava kuvvetlerinde görevli askerler için muazzam bir etkinlik düzenledi.

        3

        Etkinlikte, kadın hava askerlerinin genç liderleri Kim'e olan sevgisi görülmeye değerdi. Kadın askerlerin bu sevgi gösterisi, Kuzey Kore liderini yeniden gündeme taşıdı.

        4

        Daha önce de Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da başlatılan uygulama ile bölgede yaşayan erkeklerin saçlarını Kim Jong-un gibi kestirmeleri talimatı verilmişti. Bazı yayın organları, söz konusu talimatın sadece öğrencilerle sınırlı olmadığını, tüm erkekler için geçerli olduğunu iddia etmişti.

        5

        Londra’nın South Ealing semtindeki bir kuaför salonu Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un fotoğrafını “kötü saç kesimi örneği” olarak vitrinine asınca, Kuzey Kore elçiliği çalışanları tarafından tehdit edilmişti.

        6

        Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo, Kim'in devletin üst düzeyinde bulunan 11 bürokratı askeri mahkemelerde yargılatıp ölüm cezasına mahkum ettirdiğini ve bu kişilerin cezalarının kısa sürede infaz edildiğini iddia etmişti. Gazetenin haberine göre ölüm cezalarının infazında insanlık dışı yöntemler uygulandı. Ölüm cezası alanlar arasında bulunan Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı O Sang Hon'un alev makinesi ile yakılarak öldürüldüğü iddia edildi.