Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Papa Kudüs ziyareti, Papa Filistin, Papa ile Bartholomeos bir araya geldi, Papa'dan Mescid-i Aksa ziyareti, Papa Kudüs.

        Papa Franciscus ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kudüs'te Papa 6'ncı Paulus-Patrik Atenagoras buluşmasının ardından tam 50 yıl sonra tekrar biraraya geldi. İki mezhep lideri, Kamame Kilisesi'ne giderek birlikte dua etti.

        Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ve Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Ortadoğu'daki Hristiyanların durumundan derin endişe duyduklarını belirtti.

        Papa Franciscus, Patrik I. Bartholomeos ile Kudüs'teki Papalık Elçiliği'nde bir araya geldi. İkili, yaptıkları görüşmenin ardından ortak yazılı açıklama yayımladı.

        Papa Franciscus ve Patrik I. Bartholomeos'un, Ortadoğu'daki Hristiyanların durumundan derin endişe duyduklarını vurguladıkları açıklamada, "Barışın elde edilmesi için gereken tek aracın silah değil affetme, uzlaşı ve diyalog olduğuna kanaat getirdik. Tüm Hristiyanları, Müslümanlar, Yahudiler ve diğer dini inançlara sahip kişilerle diyaloğu güçlendirmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi.

        Patrik I. Bartholomeos da Kıyamet Kilisesi'ndeki ortak duanın ardından yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "50 yıl önce Papa 6. Paulus ve Patrik Atenagoras burada bir araya gelmişti. Onlar, batı ve doğu kiliselerinde bin sene devam eden karşılıklı korkuyu sevgiye dönüştürdü. Bunu burada yaptılar. Biz de Papa Franciscus ile onların yolunu takip ediyor ve kahramanca girişimlerini takdir ediyoruz."

        PAPA'DAN KUBBET-ÜS SAHRA ZİYARETİ

        Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko, Mescid-i Aksa avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra'yı da ziyaret etti.

        Doğu Kudüs'e ulaşır ulaşmaz Mescid-i Aksa'nın avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra'yı ziyaret eden Papa Françesko, burada Kral Abdullah'ın yardımcısı Prens Gazi bin Muhammed, Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ve önde gelen Filistinliler tarafından karşılandı.

        Papa Françesko Kubbet-üs Sahra'ya girerken ayakkabısını çıkarttı. Ziyaretini tamamlamasının ardından ayakkabısını tekrar giydi. Papa daha sonra Ağlama Duvarı'nı da ziyaret etti.

        Mescid-i Aksa muhafızından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Papa'yı karşılama hazırlıkları gerekçesiyle Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanların sabah namazı kılmalarına izin vermedi. Dün öğle saatlerinden itibaren İsrail polisinin, Aksa'yı boşaltabilmek için gelenlerin kimliklerine el koyduğu, sabah namazı vaktinden itibaren gelenlerin ise içeri alınmadığı bildirildi.

        Yetkililerden alınan bilgiye göre, Papa'nın ziyareti nedeniyle polis, Kudüs genelinde olağanüstü güvenlik önlemleri almıştı. Ziyaret dolayısıyla yarından itibaren kentteki pek çok cadde ve sokağın iki gün süreyle trafiğe kapatılacağı duyurularak, Kudüslülerden yol kenarlarına araç park etmemeleri istendi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ