Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır'da seçim, Mısır seçim, Mısır sandık başında, Mısır halkı seçime gidiyor, Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi.

        Mısır'da halk Cumhurbaşkanlığı seçimi için yoğun güvenlik önlemleri altında oy kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi ve Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi de oylarını kullandı.

        Seçimin sabah saatlerinde başladığı Mısır'da, yoğun güvenlik önlemleri altında Kahire'deki Mısır el-Cedide semtindeki Hulefa İlkokulu'na gelen Sisi, 19 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

        Mısır'da askerlerin seçimlerde oy vermemesi nedeniyle, geçen yıl gerçekleştirilen darbenin "mimarı" olarak da kabul edilen eski savunma bakanı Sisi, hayatında ilk kez oy kullanmış oldu.

        Cumhurbaşkanı adaylarından Halk Akımı Platformu Başkanı Sabbahi de Kahire'nin doğusundaki Giza'ya bağlı el-Mühendisin semtindeki Seyyide Hatice Okulu'nda oyunu kullandı.

        Mısır'da 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından gerçekleşen ilk cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün başlayan oy verme işlemi 2 gün devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ