Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır'da kadınlardan taciz protestosu,Tahrir Meydanı'nda, Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığı kutlamaları sırasında yaşanan taciz olayları çeşitli kentlerde protesto edildi

        Mısır'da başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda, Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığı kutlamaları sırasında yaşanan taciz olayları çeşitli kentlerde protesto edildi.

        Halkı bilinçlendirme amacıyla Kahire, el-Minya ve Suveyş kentlerinde toplanan kadın aktivistler, ellerinde "Mısır kızları, kırmızı çizgidir" ve "Bugün bana, yarın bacına yapılacak" yazılı pankartlar taşıdı.

        AA muhabirine konuşan Mısır Ulusal Kadın Konseyi üyesi Leyla Hüseyin, "Tahrir Meydanı'nda bir kıza cinsel taciz yapanın dosyasını savcılığa intikal ettirmek ya da adil bir yargılama yapılması yeterli değil. Söz konusu fiili işleyen hemen cezaya çarptırılmalıdır" dedi.

        Tahrir Meydanı'ndaki cumhurbaşkanlığı kutlamaları esnasında bir genç kız tacize uğramış, Cumhurbaşkanı Sisi de kızı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti. Yargıya caydırıcı cezalar verme çağrısında bulunan Sisi, "Lütfen harekete geçin. Sokaklarda ırzımız çiğneniyor. Buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ