Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Barzani'den Maliki'ye "IŞİD" cevabı,IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'den, Irak Başbakanı Maliki'ye IŞİD cevabı

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)Başbakanı Neçirvan Barzani, "Bağdat hükümeti, Kürtlere iftira atmak suretiyle, kendi başarısızlığını ve çöküşünüörtbas etmek istiyor" dedi.

        Barzani,Elcezire televizyonuna yaptığı açıklamada, Mesut Barzani ve kendisini,IŞİD'leişbirliği yapmakla suçlayanIrak BaşbakanıNuri Maliki'nin sözlerine cevap verdi.

        Maliki'nin, iddialarını yalanlayan Barzani,"Musul, Diyala, Kerkük ve geniş bir bölgeninsilahlı militanların eline geçmesinde Kürtlerinhiçbir rolü yoktur. Merkezi Bağdat hükümeti, Kürtlere iftira atmak suretiyle, kendi başarısızlığını ve çöküşünüörtbas etmek istiyor.Federal hükümetin askeri, siyasi ve ekonomik çöküşü, bugün yaşadığımız krizi doğurmuştur. Bunun sorumluları Bağdat'taki yöneticilerdir" diye konuştu.

        Geçmişte baskılara ve haksızlıklara maruz kalan Şiilerin yanında yer aldıklarını hatırlatan Barzani,şimdi deaynı musibetin bir benzerinin Sünnilerin başına geldiğini belirterek,"Sünniler büyük bir dramla karşı karşıya. İnsani açıdan ne gerekiyorsaKürdistan bölgesi olarak yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        MALİKİ NE DEMİŞTİ?

        Irak BaşbakanıMaliki, haftalık toplantısında isim vermeden Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani'yi suçlayarak şunları söylemişti:

        "Irak'ın bir şehrinde teröristler toplanıyor ve programlarını açıklıyor. Bazı kimseler de yanlışa düşerekIrak'ta, Musul öncesi ve sonrası diye iki dönemden bahsediyor. Bunlar,IŞİD ile işbirliği içerisindeler,IŞİD'in müttefiki oldular.Kendilerini Irak'ın bir parçası gibi görenler,şimdi ABD'nin,Irak ordusuna yardım etmemesi gerektiğini savunuyor. Irak'ın derdiyle dertlendiklerini ve kendilerini bu ülkenin ortağı gibi gördüklerine şahit olmadık.Bu ülkenin halkı değillermiş gibi hareket ediyorlar."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ