Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Halep'te bombaların gölgesinde Ramazan

        Suriye'de ordunun, Halep kentinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere varil bombasıyla saldırması nedeniyle çarşı ve pazar yerlerinde Ramazan yoğunluğu yaşanmıyor.

        Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde olan ve halkın toplu olarak alış veriş yaptığı yerlere varil bombasıyla saldırması nedeniyleRamazan yoğunluğu yaşanmadığı gibi halk temel gıda sıkıntısı da çekiyor.

        Muhaliflerin elindeki bölgelerde dükkan ve iş yerlerinin yüzde 90'ı kapalıyken açık olanlardan da halk her istediğini bulmakta zorlanıyor. Muhalif bölgelerde patates, kavun, karpuz ve meyve satıldığı gözlenirken pazar ve çarşılarda çok nadir olarak kuru baklagiller bulunuyor. Bulunanlar da çok pahalı ya da bozulmuş oluyor.

        Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde rejimin yoğun saldırıları sebebiyle bazı bölgeler tamamıyla terk edilmiş görülürken, bazı bölgelerde ise hala evlerini terk etmeyenlere rastlanıyor.

        Eski Halep bölgesindeki çarşıda manav dükkanı olan Hac Ahmed Ebu Rıda, rejimin varil bombalı saldırıları nedeniyle halkın Ramazan alış verişini yapmadığını söyledi.

        Orduya bağlı savaş uçaklarının kentte muhaliflerin denetiminde olan çarşı ve pazarları hedef aldığını belirten Ebu Rıda, Ramazan ayının da gelmesiyle ürünlerin çok pahalı olduğunu dile getirerek, "Patatesin kilosunu 3 dolardan soğanın kilosunu ise 2 dolardan satıyoruz. Patates, soğan, karpuz ve diğer ürünleri rejimin kontrolündeki bölgelerden getiriyoruz. Bundan dolayı her şey pahalı" dedi.

        Mesekin Hananu bölgesinde tezgahta meyve sebze satan Ebu Muhammed', "En büyük sorunumuz, rejimin halkın toplu olan yerlere varil bombasıyla saldırmasıdır. Bundan dolayı halk çarşı ve pazara inip alış verişini yapamıyor. Ramazan ayı öncesinde bir hareketlenme beklerdik fakat rejim kentte çarşı ve pazarları bombaladığı için insanlar sokağa dahi çıkmaya korkuyorlar" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ