Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna'da ayrılıkçılar demiryolu köprüsünü patlattı,Rusya yanlısı ayrılıkçılar Donetsk yakınlarında demiryolu köprüsünü patlattı

        Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Donetsk yakınlarındaki demiryolu köprüsünü, üzerinden yük treni geçerken patlattı.

        Ukrayna ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar sürerken, ordu birliklerinin Slavyanks, Kramatorsk, Drujkovka, Konstantinovka ve Artemivska'yı ele geçirmesinin ardından çok sayıda ayrılıkçı Donetsk şehir merkezinde toplandı.

        Ukrayna ordusunun şehre yaklaşmasından endişe eden ayrılıkçılar, ordu birliklerinin kente girmesini geciktirmek için şehrin ulaşım yollarını kapatmaya çalışıyor.

        Donetsk-Slavyansk-Mariupol karayolu üzerindeki demiryolu köprüsü, bugün öğleden sonra üzerinden yük treni geçtiği sırada ayrılıkçılar tarafından patlatıldı.

        Görgü tanıkları, köprünün değişik yerlerine yerleştirilen üç ayrı bombanın ard arda patlaması ile köprünün bir bölümünün çöktüğünü, üzerindeki vagonların askıda kaldığını söyledi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

        Patlama nedeniyle karayolunda ulaşım tek şeritten sağlanırken, köprünün üzerindeki yük vagonlarını kurtarmak ve demir yolunu tekrar ulaşıma açmak için ekipler çalışma başlattı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ