Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer El Şebab, El Şebab'tan Somali'de baskın, El Şebab'tan baskın, El Şebab Somali.

        Somali’de El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü, başkent Mogadişu’da Devlet Başkanlığı Sarayı’na saldırdı. Militanlar, binanın kapısında bombalı araç patlattıktan sonra içeri girdi ve binanın bazı bölümlerini ele geçirdi.

        Somali Devlet Başkanlığı, Twitter’dan yaptığı açıklamada 2 saatten fazla süren çatışmalar sonunda binanın kontrolünün güvenlik güçlerine geçtiği ve güvenliğin sağlandığı belirtildi. Ancak can kaybına ilişkin bilgi verilmedi. Somalili yetkililer, saldırı sırasında Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud’un sarayda olmadığını da belirtti.

        MARMARAY’IN AÇILIŞINA GELMİŞTİ

        Somali lideri Mahmud, Marmaray’ın açılış töreni için Başbakan Erdoğan’ın davetlisi olarak İstanbul’a gelmişti. Gelişmeler üzerine Ankara harekete geçti. Dışişleri yetkilileri, büyükelçilikte ve diğer Türk kuruluşlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını ancak elçiliği boşaltmayı gerektirecek bir durumun yaşanmadığını ifade etti. El Şebab daha önce Türkiye’yi hedef alan eylemler düzenlemiş ve Türkiye’yi düşman olarak gördüğünü açıklamıştı. Örgüt, geçen yıl Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı düzenlemiş ve bir özel harekat polisini şehit etmişti. El Şebab, Mayıs ayında da Türk Hava Yolları’nın güvenlik sorumlusunu öldürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ