Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Irak ordusu rafineriyi bombaladı, ırak ordusuna ait savaş uçakları rafineri bombaladı, musulun güneyinde bulunan kayara petrol rafinerisi, ırak ordusu kayara rafinerisini bombaladı, ırak, ırak ordusu, kayara rafinerisi

        Irak ordusuna ait savaş uçakları Musul'un güneyinde bulunan Kayara petrol rafinerisini bombaladı. Rafineride çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı.

        Anadolu Ajansı'nın aşiret kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Irak ordusuna ait savaş uçakları Musul'un 85 kilometre güneyinde bulunan Kayara petrol rafinerisini vurdu.

        Savaş uçakları, Kayara rafinerisine 2 roket attı. Roketli saldırının ardından rafineride çıkan yangın, uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alındı.

        Kayara rafinerisi bir aydan uzun süredir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bazı silahlı Sünni grupların kontrolünde bulunuyor.

        Askeri karargah silahlı grupların elinde

        Reuters haber ajansının güvenlik kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Diyala eyaletinin Mikdadiyye ilçesinde, Irak ordusunun ikinci kolordusunun bulunduğu karargah çevresinde ordu ile silahlı grupların arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmanın ardından silahlı gruplar askeri kaarargahı ele geçirdi.

        9 Temmuz'da silahlı gruplar karargaha yakın olan Sudur kasabasını ele geçirmişti. IŞİD'in 10 Haziran'da Musul kentini ele geçirmesinden bu yana Mikdadiyye ilçesi, IŞİD'in de aralarında olduğu silahlı gruplar ile ordu arasında çatışmalara sahne olmuştu.

        Tıbbi kaynaklara göre ise Felluce'deki çatışmalarda beşi asker sekiz kişi öldü. Selahaddin eyaletinde ise ordu ile silahlı gruplar arasında çatışmalar devam ediyor.

        Güvenlik kaynakları, silahlıların arasında yüzlerce yabancı olduğunu ve saldırılarında tanklar kullandıklarını kaydetti. Söz konusu kaynaklar aşiret liderlerinin arabuluculuğunda bir ateşkes anlaşmasına varılmaya çalışıldığını duyurdu.

        IŞİD 10 Haziran'da Musul'u ele geçirdikten sonra Fırat ve Dicle nehirleri çevresinde de etkinliğini büyük ölçüde artırdı ve Suriye ile Irak arasındaki sınırı fiilen ortadan kaldırdı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ