Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Afrika daha da ısınacak, Dünya Bankası Afrika raporu, sıcak hava dalgası, küresel ısınma, Sahraaltı Afrikası

        Dünya Bankası Afrika raporunda, önlem alınmazsa Sahraaltı Afrika'sında sıcak hava dalgasının ekinlere büyük zarar vereceği ve bazı türlerin ortadan kalkmasına neden olacağı uyarısında bulundu. Gelecek 35 yılda, 10 milyon çocucuğun daha yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

        Sahraaltı Afrikası'nda sıcaklığın 2030'a kadar 1,5 ve 2080'e uzanan dönemde 4 derece artması bekleniyor. Raporda sıcaklığın bu kadar yükselmesi, bugün bölgenin yüzde 25'ini kaplayan savanların (bitki örtüsünün) oranının 14'e gerilemesine yol açabileceği belirtiliyor.

        Sanayi devriminden bu yana sıcaklığın 2 derece artması bölgedeki ekosistemi etkilemiş durumda. Sahraaltı Afrikası'na özgü bitki türleri yüzde 51, hayvan türleri ise yüzde 15 azaldı.

        Raporda, sıcaklığın 2 derece artmasının ekin alanlarının yüzde 40-80'inin yok olmasına yol açabileceği, bunun da 2050'ye kadar 10 milyon çocuğun daha yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalacağı anlamına geldiği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ