Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Felluce'de operasyon: 8 ölü, Irak ordusundan operasyon

        Irak ordusunun, El-Enbar vilayetine bağlı Felluce kentine düzenlediği operasyonlarda 8 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Felluce Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmed eş-Şami, yaptığı açıklamada, Felluce'nin doğusundaki El-Kerme bölgesine yapılan saldırıda hayatını kaybeden 1 kişi ile arasında 1 kadının da yer aldığı 3 yaralının hastaneye getirildiğini belirtti.

        Şami, açıklamasında, ordunun son günlerde kente düzenlediği saldırılarda çok fazla varil bombası kullandığını ve söz konusu bombaların büyük hasara yol açtığını ifade etti.

        Felluce Devlet Hastanesi sözcüsü Visam el-İsavi de "Ayrıca Cumhuriyet bölgesinde yer alan evlerine varil bombası isabet etmesi sonucu hayatlarını kaybeden 7 kişinin cesediyle 9 yaralı hastaneye ulaştırıldı" bilgisini verdi.

        İsavi, Irak ordusunun yıl başından bu yana Felluce'ye düzenlediği saldırılarda 454 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 906 kişinin yaralandığını kaydetti.

        Daha önce Irak'ın Enbar vilayetine bağlı, El-Kaim, Rava, Ane ve Er-Ratbe, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü öncülüğündeki silahlı grupların kontrolüne geçmiş, Irak ordusu da söz konusu bölgeleri geri almak için operasyonlar başlatmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ