Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İran'ı karıştıran defile, iranda yasaklanan defile, iranda defile yasağı, iran dünya kupası, dünya kupası iran

        İran'da Dünya Kupası temalı bir defile ülke bayrağının renklerini içeren kıyafetler yüzünden yasaklandı.

        Bayraklı kıyafetlerin üzerinde İran futbol takımının amblemi de yer aldı. 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilen defilenin bir daha yapılmayacağı açıklandı.

        İran'da yayımlanan Şark gazetesine konuşan Kültür ve İslami Rehberlik Bakanı Hamid Ghobadi, "Defileyi düzenleyen Violet Moda Ajansı'nın defile yapmaya yetkisi yok. Yeni gelişmeler olmadıkça ajansın başka bir defile yapması yasaklanacak" dedi.

        Ajansın sahibi Javad Shirazi ise, "Biz ülke bayrağımızın üzerinde bulunan Allah yazısını kıyafetlerde kullanmadık. Sadece bayrağın renklerini kullandık. Burada yanlış bir şey yok. Kıyafetleri maçlar sırasında takımımıza destek verirken stadyumlarda giyilmeleri için tasarladık" diye konuştu. Ajans sahibi firmasının tamamen kapatılabileceğini de ekledi.

        Ajans kapatıldı

        Defilenin yasaklanma nedenleri arasında, izleyicilerin içinde erkeklerin de bulunmasının yer aldığı düşünülüyor. Etkinlik düzenlendiğinde seyirciler arasında erkekler bulunduğu için ülkenin muhafazakar kesimlerinden büyük tepki çekmişti.

        Bayrak krizi sonrasında ülkedeki ilk ve tek modellik ajansı olan Violet'in de kapatıldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ