Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Meksika'da 453 çocuk cinsel istismardan kurtarıldı, Mama Rosa'nın Evi, meksika, meksikada çocuk istismarı, cinsel istismardan kurtarılan çocuklar

        Meksika'da düzenlenen operasyonda hem dilencilik yaptırılan hem de cinsel istismara maruz kalan 453 çocuk kurtarıldı. Bulunduğu bölgede Mama Rosa'nın Evi olarak bilinen yurt 40 yıldır faaliyet gösteriyordu.

        Ülkenin üst düzey Başsavcısı Jesus Murillo Karam, yaptığı açıklamada, ülkenin batısındaki Michoacan eyaletinde polis tarafından gerçekleştirilen baskında dilencilikte çalıştırılan ve cinsel tacizin kurbanı olan yüzlerce çocuğun suç örgütünün elinden kurtarıldığını açıkladı.

        Zamaro kentinde de bir eve düzenlenen operasyonda başka bir örgütün zorla tuttuğu 138 yetişkinin de kurtarıldığını ifade eden Karam, ev sahibiyle birlikte 9 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

        Bölgede ''Mama Rosa'nın Evi'' olarak bilinen ve dilencilik veya cinsel istismar amacıyla kaçırılan kişilerin tutulduğu ''Büyük Aile Evi'' isimli yapılanmanın yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösterdiği bildirildi. Örgüte yönelik soruşturma geçen yıl çocukları kaçırılan ailelerin şikayetleri üzerine başlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ