Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi BMGK bugün Gazze için toplanacak, israil filistin kara harekatı, israil filistin bombardımanı, israil filistine saldırdı, israil saldırıları, birleşmiş milletler filistin, birleşmiş milletler filistin için toplanıyor

        BM Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısını görüşmek için Ürdün'ün talebi üzerine toplanacak.

        BM Güvenlik Konseyi (BMGK), hem Ukrayna'da yolcu uçağının düşmesi hem de İsrail'in Gazze'ye kara saldırısı başlatması nedeniyle yoğun bir güne hazırlanıyor.

        BMGK, bugün önce New York saatiyle 10.00'da (TSİ 17.00) bir araya gelerek Malezya Havayolları'na ait uçağın düşmesinin nedeninin tespiti için kurulması istenen uluslararası soruşturma komisyonunu ve olaya ilişkin izlenecek yol haritasını ele alacak.

        Konsey öğleden sonra da gündeme Gazze'yi alacak. Ürdün'ün talebi üzerine BMGK, New York saatiyle 15.00'te (TSİ 22.00) toplanarak İsrail'in Gazze'ye kara operasyonunu görüşecek. BMGK'nın daimi üyesi ABD'nin tavrı nedeniyle toplantıdan İsrail'i caydıracak bir karar ya da açıklama çıkması beklenmiyor.

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun dün yaptığı açıklamada, iki konuya da değinmiş, düşen uçağa ilişkin "Konunun aydınlatılması için uluslararası şeffaf bir soruşturmaya ihtiyaç var" demişti.

        İsrail'in Gazze'ye saldırısını da değerlendiren Ban, "İsrail'e sivil can kayıplarını durdurması için çok daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyorum. Bu soruna askeri yöntemlerle çözüm bulunamaz" diye konuşmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ