Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Malezya yolcu uçağı düşürüldü, Ukrayna'da Malezya yolcu uçağı düşürüldü, Malezya uçağı, Malezya uçağını vuran ayrılıkçıların konuşmaları yayınlandı.

        İstihbaratın resmi hesabından verilen ses kayıtlarında, Rusya Federasyonu vatandaşı İ. Bezler liderliğindeki grubun "Zenit-Roket" sistemi ile Malezya havayollarına ait yolcu uçağını düşürdüklerini üstlerine rapor veriyor.

        Kayıtlarda, yerel saat ile 16.40’da ayrılıkçıların lideri Bezler, Rusya Federasyonu askeri istihbaratından Albay Vasiliy Geranin'e durumu aktardığı duyuluyor. Ukrayna ordusuna ait An-26 zannettikleri uçağı düşürdüklerini ifade eden Bezler verdiği bilgide uçağı düşürdüklerini fakat olay yerine gitmedikleri için bilgileri olmadığını söyledi. Karşı taraf ise sadece pilotların durumunu sordu.

        Bir başka kayıtta ise Mayor kod adlı ayrılıkçı ile Grek kod adlı şahıs, düşürülen uçak hakkında görüşüyorlar. Telefon konuşmasında ayrılıkçıların düşürülen uçağın yolcu uçağı olduğunu anladıkları andaki yaşadıkları şaşkınlık seslerine yansıyor.

        Konuşmalarda Mayor kodlu adlı ayrılıkçı ısrarla uçakta silah olup olmadığını soruyor. Grek ise sivil kıyafetler olduğunu ve Thomson Üniversitesi’nden Endonezyalı bir öğrencinin kimliğini bulduklarını söyleyerek muhatabını askeri uçak olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

        Silahlı milisin üst makamlara verdiği raporda çok sayıda çocuk ve kadın cesedi olduğunu belirtmesine rağmen karşı üst rütbeli taraf, onların ajan olduğunu iddia edip hakaret ederek soğukkanlı bir şekilde, “Savaş olan bölgenin üzerinden uçmasalardı.” dediği duyuluyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ