Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Mısır'da,Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Mısır'da

        Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Mısır'ın Gazze'deki saldırıların durması için başlattığı girişime destek verdiklerini söyledi.

        Fabius, başkent Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri'yle bir araya gelerek, İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanması konusunu görüştü.

        Fabius, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, "Biz, hem Arap Birliği'nin hem de İsrail'in kabul ettiği Mısır'ın ateşkes girişimini destekliyoruz. Ancak ne yazık ki Hamas halen bu girişimi kabul etmiş değil" dedi.

        Taraflar arasında en kısa zamanda ateşkesin sağlanması gerektiğini vurgulayan Fabius, "Gazze'de yaşananlar, daha fazla kan akmaması için Mısır'ın girişiminin koşulsuz kabul edilmesi zorunluluğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu.

        Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise Fabius ile görüşmesinde genel olarak Gazze'de ateşkese varılması konusunu ele aldıklarını belirterek, "Gazze'deki durum, masum halkın korunması için başlattığımız girişimin ne derece önemli olduğunu göstermektedir" ifadesini kullandı.

        Refah Sınır Kapısı'nın daimi olarak açılmasıyla ilgili soruya Şükri, "Başlattığımız girişim, sınır kapılarının açılmasını öngörüyor ancak Refah Sınır Kapısı, Mısır ile Filistin arasındaki ilişkiler çerçevesinde değerlendirilecek" yanıtını verdi.

        Fabius'un yarın Ürdün'ü ziyaret etmesi, akşam saatlerinde de İsrail'e geçerek, Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmesi bekleniyor.

        Mısır, geçen Pazartesi günü, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların durması ve sınır kapılarının açılmasını öngören ateşkes girişiminde bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ