Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Davutoğlu: O yiğit halka selam olsun, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in ne zulmederse etsin hedefine ulaşamayacağını belirterek Gazze'ye seslendi, israil filistin, israilin gazze saldırısı, gazzede hayatını kaybedenler, gazze şeridi

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıya ilişkin, "İsrail ne zulmederse etsin hedefine ulaşamayacak. Halk ve adalet adına ayağa kalkmış bir halktan daha kudretli hiçbir güç yoktur" dedi.

        Katıldığı bir davette konuşma yapan Davutoğlu, "Bu ramazanda gönlümüzün bir yarısı Gazze'de bir yarısı Suriye'de, Irak'ta" diyerek Gazze saldırısının başladığı geceden sabah 5'e kadar ulaşabilecekleri herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

        Davutoğlu, bu yönde kamuoyunun bildiği bilmediği çabaların sürdüğünü, ateşkes için çaba sarf ettiklerini aktardı.

        Gazze halkının yiğit bir halk olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Öylesine yiğit bir halktır ki Gazzeliler, yıllardır ramazanda ve ramazan dışında her türlü saldırıya muhatap olmalarına rağmen boyun eğmediler, baş eğmediler. Selam olsun Gazzeliler'e, selam olsun o yiğit halka ki insanlığın sustuğu yerde vicdanı temsil ettiler" diye konuştu.

        "HESABI SORULACAK"

        "Mutlaka bu zalimlerden bu dünyada ve ahirette bunun hesabı sorulacak" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

        "Ama sabırla ama adım adım giderek döşediğimiz taşlar üzerinden bir gün bu halklar omuz omuza verecekler, bu hesabı birlikte soracaklar. Nasıl sömürgecilere karşı direnmişse bu Ortadoğu halkları, inşallah kendi içinden çıkan zalimlere de, İsrail adı altında bu zulmü işleyen bütün o zalimlere de bunun hesabını soracak."

        Bakan Davutoğlu, saldırıların hedeflerinden birinin de Türkiye'nin büyük emeklerle gerçekleşmesine katkıda bulunduğu Filistinliler arasındaki birlik olduğuna işaret ederek "İsrail ne zulmederse etsin hedefine ulaşamayacak. Halk ve adalet adına ayağa kalkmış bir halktan daha kudretli hiçbir güç yoktur. İnşallah onlar bu mücadelelerini sürdürürken biz de gece gündüz onların yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ