Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Gazze'de ölü sayısı 500'ü geçti, Gazze, İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Gazze saldırıları, Filistin, İsrail.

        Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak sürdüren eski Filistin hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında ölü sayısı 512'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi" dedi.

        Kudra, İsrail'in sivil yerleşim birimlerini yoğun top atışına tuttuğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde vurulan Siyam ailesine ait evlerde ilk belirlemelere göre yedisi çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını ifade etti. Kudra, yaralılardan beşinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

        İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı Ebu Cami ailesine ait evin enkazından altısı çocuk dokuz kişinin cesedi çıkarıldı.

        AYNI MAHALLEDEN 100 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

        İsrail, Gazze’ye yönelik hava ve kara harekâtında dün Filistinlilerin üzerine ölüm kustu. En kanlı günün yaşandığı dün sabah İsrail, Gazze'nin Şucaiye mahallesine bomba yağdırdı. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu en az 100 Filistinli öldü, 400 kişi yaralandı.

        Yaklaşık 400 yaralı Gazze'deki Şifa hastanesine götürüldü. Saldırının ardından binlerce kişi bölgeden kaçmaya başladı. İsrail saldırılarında bugüne kadar ölenlerin sayısı 500'ü aştı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırı sonrası 3 günlük yas ilan etti.

        İsrail, Gazze'ye yönelik hem havadan hem de karadan yapılan ve çocuk, kadın demeden yüzlerce Filistinli'yi öldüren saldırıların başından bu yana güvenlik ve sükunet için operasyon mesajları veriyor.

        İsrail Başbakan'ı Binyamin Netanyahu, dün Şucaiye mahallesinde gerçekleştirilen katliamın ardından yaptığı açıklamada da, "Gazze'de güvenliğin ve sükunetin tesisi için ne gerekiyorsa yapacağız" demişti.

        BİR İSRAİL ASKERİ REHİN ALINDI

        Öte yandan Hamas'ın bir İsrail askerini rehin alındığı bildirildi. İzzeddin el Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Obeyda, İsrail askerinin sabah operasyonu sırasında rehin alındığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ