Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Damat 9, gelin 62 yaşında!, güney afrika, tuhaf evlilik, çocuk damat, dünyanın en genç damadı, gelenek, Saneie Masilela
        1

        Güney Afrika’nın Mpumalanga vilayetinde geçen yıl evlenen dokuz yaşındaki Sanele Masilela ile 62 yaşındaki Helen Shabangu evliliklerini yeniledi. Atalarının kendisinden bu evliliği yapmasını istediğini belirten çocuk yaştaki Saneie, Güney Afrika geleneklerine göre yapılan ikinci törenle bir kez daha dünyanın en genç damadı oldu.

        2

        Geçen sene smokin ve gelinlik giyerek evlenen çift, ikinci kez evlilik yemini ettikleri bu seferki törende geleneksel kıyafetler giydi. Gelinin 30 yıllık eşi ve beş çocuğunun da katıldığı törene yaklaşık 100 kişi davetliydi.

        3

        Köylüler bu evliliği “mide bulandırıcı” bulsa da Sanele’nin ailesi bunun sadece sembolik bir tören olduğunu ve yasal olarak bir bağlayıcılığı olmadığını söyleyerek evliliği destekledi.

        4

        Aile evlilik mesajını “cennetten” aldığını belirtip törene yaklaşık 4 bin lira harcadı.

        5

        Küçük çocuğun 47 yaşındaki annesi evlilikle ilgili “Bu evlilik atalarımızın istediği bir şeydi. Eğer onları evlendirmeseydik ailenin başına çok kötü şeyler gelecekti. Oğlum Saneie de halinden memnun. Kendisi bundan utanç duymuyor; aksine heyecanlı ve mutlu.” şeklinde konuştu.

        6

        Gelinin eski eşi ve beş çocuğunun babası 66 yaşındaki Alfred de bu durumdan rahatsız olmadıklarını ve insanların ne dediklerini umursamadıklarını dile getirdi.

        7

        Herhangi bir evlilik belgesi imzalamayan çift, birlikte yaşamıyor. Hatta ikinci evlilik törenlerinde gelin eski eşi ve yeni eşi ile birlikte böyle görüntülendi.

        8

        Dokuz yaşındaki Sanele ise duygularını “Gerçekten çok istediğim için evlendim. Atalarımızın istediğini yaparak onları mutlu ettik ama okula gidip çalışmam gerekiyor. Zamanı gelince kendi yaşımda bir kadınla evleneceğim.” şeklinde ifade ediyor.

        9

        62 yaşındaki gelinin ilk eşinden, yaşları 28 ila 38 arasında değişen beş çocuğu var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ