Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Cameron'dan Putin'e çağrı!,İngiltere Başbakan David Cameron'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrı

        İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ayrılıkçılara eğitim ve askeri malzeme desteğini durdurarak, Ukrayna'daki krizin sona ermesi için etkisini kullanması gerektiğini söyledi.

        Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda Ukrayna'da geçen hafta düşen yolcu uçağıyla ilgili yaptığı açıklamada, dün akşam Putin'le telefonda görüştüğünü belirtti.

        İngiltere Başbakanı, "Uluslararası görevlilerin soruşturma yürütebilmeleri için Putin'den, Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı etkisini kullanarak yardım etmesini bekliyoruz. Rusya'nın ayrılıkçılara desteğine son vermesini beklediğimizi Putin'e açıkça ifade ettim. Kimse uçağı Putin'in vurduğunu ima etmiyor. Ayrılıkçıların da bunun olmasını istemesi olası değil. Ama bu korkunç trajediye neyin neden olduğunu bulmalıyız" diye konuştu.

        Geçen birkaç ayda, Rusya sınırından Ukrayna'daki ayrılıkçılara çok sayıda silah sağlandığına dikkati çeken Cameron, Rusya'nın ayrılıkçılara savunma sistemleriyle ilgili eğitim verdiği yönünde kanıtların da bulunduğunu vurguladı.

        "Bu, Rusya için bir dönüm noktasıdır" diyen İngiltere Başbakanı, "Dünya izliyor ve Putin bu trajediye nasıl bir yanıt vereceğiyle ilgili açık bir tercihle karşı karşıyadır. Eğer yaklaşımını değiştirmezse, Avrupa ve Batı Rusya'ya karşı yaklaşımını değiştirmelidir ve Rusya'ya yönelik baskısını artırmalıdır" ifadesini kullandı.

        Cameron ayrıca Avrupa'dan gelecekte Rusya'ya yapılacak askeri malzeme satışlarının durdurulması gerektiğini de söyledi. Cameron, "Avrupa'daki hiçbir ülkeden Rusya'ya gelecekte askeri malzeme satışı yapılmamalıdır. Biz, bunu durdurduk" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ