Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail 'kayıp askeri' kabul etti, İsrail kayıp asker, Bir İsrail askeri kayıp, İsrail bir askerinni kayıp olduğunu açıkladı.

        İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bir İsrail askerinin kaybolduğu belirtildi. Açıklamada, söz konusu askerin ölmüş olabileceği vurgulandı.

        Hamas daha önce yaptığı açıklamada bir İsrail askerinin rehin alındığını duyurmuş hatta künyesini açıklamıştı. İsrail ise iddiayı yalanlamıştı.

        Hamas dün yaptığı açıklamada, bir İsrail askerini kaçırdığını duyurmuştu. Ancak İsrailli yetkililer bu iddiaları yalanlamıştı. İsrail'den bugün yapılan açıklamada ise, İsrail ordusuna mensup bir askerin kaybolduğu belirtildi. Açıklamada İsrailli askerin ölmüş olabileceği de vurgulandı.

        Haaretz'in haberine göre, İsrail ordusu, Pazar günü Şicaiyye'de bir zırhlı araçtaki yedi İsrailli askerden altısının cesedine ulaşıldığını ancak bir askerin kayıp olduğunu açıkladı.

        Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları önceki gün Şaul Aron adlı bir İsrailli askeri rehin aldıklarını duyurmuştu.

        İsrail’in BM temsilcisinin reddettiği iddiayla ilgili ordu sözcüsünden askerin kaçırılma ihtimalini dışlamadıkları ve konuyu araştırdıkları yönünde açıklama gelmişti.

        TOP ATEŞİ SÜRÜYOR

        Bu arada, İsrail topçu birliklerinin başta Şicaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze'nin doğusundaki sınır bölgeleri yeniden bombalamaya başladığı ve bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi yakınlarına beş roketin düştüğü bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail topçu birlikleri, Şicaiyye ve Tuffah mahallelerini yoğun şekilde bombalamaya başladı. Saldırıda onlarca kişinin yaralandığı ve bölgedeki binaların yerle bir olduğu ifade edildi.

        Bölgeye giren İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların yaşandığı, İsrail topçu birlikleri ve savaş uçaklarının attığı bombaların seslerinin duyulduğu kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ