Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Putin'in bir günü, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir günü, Putin'in 24 saati
        1

        HT GAZETE

        Ukrayna’da Batı’ya meydan okuyarak Soğuk Savaşı yeniden başlatan Rusya Devlet Başkanı Putin’in günlük yaşantısı büyüteç altına alındı.

        2

        İşte gönüllü bir hapis hayatı yaşadığı, hayati kararlarını havuzda aldığı söylenen Putin’in sıradan bir günü...

        3

        GÜNE ÇÖKELEKLE BAŞLIYOR
        Vladimir Putin güne geç başlıyor. Kalkar kalkmaz, Kiril Patrik’ine ait çiftlikten gelen taze ürünlerle basit bir kahvaltı yapıyor. Bir tür süzme peynir olan çökelek masasından eksik olmuyor. Meyve suyu, omlet veya yulaf lapası diğer favorileri.

        4

        KARAR HAVUZU
        Kahvaltıdan sonra kahvesini içiyor ve yüzmeye geçiyor. Siyasi danışmanlarına göre iki saatlik yüzme seansında yalnız kalmayı ve düşünmeyi seviyor. Putin, bütün kritik siyasi kararlarını kulaç atarken alıyor.

        5

        BAKANLARINI 4 SAAT BEKLETIYOR
        Putin yüzme seansından sonra bazen spor salonuna geçip ağırlık kaldırırken, TV’den haberleri takip ediyor. Randevu verdiği bakanlarının 3, bazen 4 saat beklediği oluyor.

        6

        BIR GECE KUŞU
        Putin günlük spor rutinlerini yerine getirdikten ve öğleden sonra hafif bir öğle yemeğinin ardından genelikle terzi işi takımlarını giyip ofisine geçiyor.

        7

        Gece geç saatlere kadar çalışan Putin, zihinsel olarak en verimli olduğu saatlerin bu saatler olduğunu söylüyor. Putin görüşmelerini de geç saatte yapıyor. Görüşmek istediklerini yatağından kaldırıyor.

        8

        MASADA 3 KLASÖR
        Putin çalışmaya önünde hazır tutulan üç deri klasörü inceleyerek başlıyor. İlk klasörde Rusya İç İstihbarat Kuruluşu FSB’nin günlük ülkenin güvenlik raporu oluyor.

        9

        İkinci klasörde ise dış istihbarat kuruluşu SVR’nin uluslararası durum raporları yer alıyor. Üçüncü ve en kalın klasörde ise basın özetleri ve raporlar sıralanıyor. Raporlarda bulvar basını da atlanmıyor. Putin’in pek önemsemediği yabancı basın ise en sona bırakılıyor.

        10

        KREMLIN’DEN AYAĞINI KESTI
        Kalabalık, pis ve çekilmez trafiği olan Moskova’dan hoşlanmayan Putin, konut olarak Novo-Ogaryova’daki sarayı tercih etti. 2012’den beri zorunlu olmazsa Kremlin’e gitmiyor.

        11

        HAFTA SONU İNGILIZCE KURSU
        Hafta içi çoğu anlamsız törensel görüşmelerde bulunan, madalya verip diplomat kabul eden Putin, hafta sonları konutundan çıkmıyor birkaç plansız görüşme yapıyor ve İngilizce dersleri alıyor.

        12

        BUZ HOKEYI HASTASI
        Putin buz hokeyini çok seviyor ve birkaç haftada bir maç yapıyor. Oligarklar onunla maç yapmak için can atıyor.

        13

        HER LOKMASI KONTROL EDILIYOR
        Putin bir dış gezi yaparsa uçağında mutlaka Rus aşçı ve garsonlar oluyor. Çünkü Rus liderin gittiği ülkede yemek yemesi yasak. Yediği her şey Rusya’dan getiriliyor. Rus ajanlar kontrol etmemişse yabancı devlet başkanının yemeği de yenmiyor.

        14

        3 METRE KURALI
        Putin’in herhangi bir anında çevresinde en az 10 kişi oluyor. Bunlar danışmanları, bakanları ve korumalarından oluşuyor. Ona üç metreden daha fazla yaklaşmak mümkün olmuyor.

        15

        KÖPEKLER GÜLDÜRÜYOR
        Putin genelde ifadesiz bir yüz takınıyor. Onun ne düşündüğünü anlamak mümkün olamıyor. Nadiren gülümsüyor. Onu en çok sevimli hayvanlar gülümsetiyor. Labrador köpeklere bayılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ