Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail ordusunun sivillerin tedavi altına alındığı Şifa Hastanesi'ni bombardımana tuttuğu bildirildi.

        İsrailsavaş uçakları ve topçu birliklerinin, Gazze'nin çeşitli bölgelerini yoğun bombardımana tuttuğu, saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

        İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki sivil yerleşim alanını hedef alması sonucu, ilk belirlemelere göre 8'i çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı, kentin güneyine düzenlenen bombardımanda da 4 Filistinli'nin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Öte yandanİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki tüneller etkisiz hale getirilmeden operasyonu sonlandırmayacaklarını söyledi.

        Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki sivil yerleşim alanını hedef alması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını belirtti.

        Güneydeki Han Yunus kentine düzenlenen bombardımanda ise 3 Filistinli'nin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin yaralandığı aktaran Kudra, En-Nusayrat Mülteci Kampı'nda da 1 Filistinli'nin saldırılarda öldüğünü ifade etti.

        İsrail ordusunun Eş-Şati Mülteci Kampı'na yönelik saldırısında da 10 çocuğun yaşamını yitirdiğini 45 kişinin yaralandığını hatırlatan Kudra, sivil savunma ekiplerinin Gazze ve Han Yunus kentlerinde enkaz altından 12 ceset çıkardığını kaydetti.

        "İsrail'in Gazze'ye hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda bugün 31 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi yaralandı" diyen Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana düzenlenen saldırılarda bin 69 Filistinli'nin öldüğünü, 6 bin 350 kişinin yaralandığını söyledi.

        SALDILARDA 16 KİŞİ ÖLDÜ

        İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 16 kişinin hayatını kaybettiği, 80 kişinin yaralandığı bildirildi.

        ŞİFA HASTANESİ'Nİ BOMBALADI

        İsrail ordusunun, 22 gündür havadan ve karadan düzenlenen saldırılara hedef olan sivillerin tedavi altına alındığı Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni bombardımana tuttuğu bildirildi. Bombanın hastanenin dış duvarında hasara yol açtığı, ancak hizmet binasına zarar vermediği belirtildi.

        İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda ise en az 10 çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı.

        Habertürk TV'ye konuşan Nasr El Sadi, "Şifa Hastanesi'nin polikliniği vurulduğu zaman her yer butulabilir, burası hastane. 2-3 gün sonra başka malzeme gelmezse elimizdeki yine yetersiz kalacak" dedi.

        Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordu birlikleri, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki bir piknik alanını hedef aldı.

        Şifa Hastanesi'ne şu ana kadar 10 çocuk cesedinin ulaştığını ifade eden yetkililer, onlarca yaralının da tedavi altına alındığını ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

        İsrail ordusu, "Koruyucu Hat" adı altında düzenlediği saldırıların başlamasından bu yana ölen İsrail askeri sayısının 48'e yükseldiğini bildirdi.

        Ordudan yapılan açıklamada, bugün Gazze Şeridi'nde Filistinli gruplar ile askerler arasında çıkan çatışmalarda 5 İsrail askerinin öldüğü belirtildi. Ölenlerden birisinin Başçavuş Moshe Davino (20) olduğu aktarılan açıklamada, son kayıplarla ölen asker sayısının 48'e ulaştığı kaydedildi.

        İSRAİL BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki tüneller etkisiz hale getirilmeden operasyonu sonlandırmayacaklarını söyledi.

        Netanyahu, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ölen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Zor günler olacağını biliyorduk" dedi.

        Netanyahu, operasyonun ilk amacının, "Gazze'nin askersizleştirilmesi" olduğunu belirtti.

        Netanyahu, Gazze'ye yapılan yardımların, "yeraltı tünelleri için beton ve çimento" görevi gördüğünü iddia ederek, uluslararası toplumdan, gönderilen yardımların yakından takip edilmesini talep etti.

        Savunma Bakanı Moşe Yalon ve Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın da hazır bulunduğu toplantıda Netanyahu, Hamas'ı yapılan her ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Savunma Bakanı Yalon, "İsrail'in Hamas'a karşı operasyonu genişletmede tereddüt etmeyeceğini", Genelkurmay Başkanı Ganz ise, "Operasyonun ihtiyaç olduğu kadar süreceğini" ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ