Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İspanya'da deprem etkisi yaratan itiraf, 34 yıl boyunca ülkesini dolandıran politikacı halkından özür diledi

        İspanya tarihinin en önemli politikacılarından biri olan Jordi Puyol 34 yıl boyunca yönetiminde bulunduğu ülkesinde vergi ödememek için parasını vergi cenneti ülkelerinde sakladığını itiraf etti. İspanya'da deprem etkisi yaratan bu itiraf sonucu Puyol, kurucusu olduğu partisinden istifa etti ve kendisine tanınan tüm ayrıcalıkları bırakmak zorunda kaldı. Bu siyasetçiye verilen emekli maaşı da geri alındı.

        İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi'nde 23 yıl boyunca başkanlık yapan ve İspanya'da kurulan koalisyon hükümetlerinde kilit politikacı olarak adını duyuran Jordi Pujol, basına gönderdiği iki sayfalık bir itiraf yazısında yurt dışında para sakladığını kabul ederek toplumdan özür diledi. CDC partisi (Convergencia Democratica de Catalunya) onursal başkanlığı ve CIU (Convergencia y Union) partisi federasyonun kurucu başkanlarından da olan Jordi Puyol'un yurdışına kaçırdığı paranın 3 milyar avroyu aştığı belirtiliyor.

        Puyol'un Katalunya Özerk Yönetimi Başkanı olduğu 23 yıl süresince devlet ihalelerinden işadamlarından partisine ve ailesine yüzde 3 komisyon aktardığı açıklandı. Ünlü Katalan politikacının çeşitli üniversitelerce kendisine tanınan onursal doktora ödüllerinin de geri alınacağı duyuruldu. Puyol'un itirafı sonucu savcılığın harekete geçtiği ve ünlü politikacıyı 15 Eylül tarihinde mahkemeye çağırdığı açıklandı. Katalunya'nın bağımsızlığını savunan ve önümüzdeki Kasım ayında bağımsızlık referandumu düzenleyeceğini duyuran CIU partisinin kurucusu olan eski başkanının bu itirafı ayrılıkçılarda şok etkisi yarattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ