Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Hindistan'da toprak kayması

        Hindistan'ın batısını etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 17 kişi hayatını kaybetti.

        Ulusal Afet Yönetimi Birliği yetkilisi Alok Avasthy, Maharashtra eyaletinin Pune kentine bağlı Ambegaon köyünde meydana gelen toprak kaymasında çok sayıda kişinin toprak altında kalmış olabileceğini, ölü sayının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

        Kurtarma ekiplerinin heyelanın meydana geldiği bölgeye ulaştığı, ancak yağışın sürmesinin ve yolların kötü durumda olmasının arama çalışmalarını güçleştirdiği belirtildi.

        Toprak altından şu ana kadar 17 ceset çıkarıldığını doğrulayan yerel yetkililerden Suresh Jadhav, "toprak kaymasıyla dağın üstünde ne varsa aşağı indiğini" söyledi.

        Sahyadri Dağları'nın eteklerinde yaşayan 70 kadar evin toprağa gömüldüğünü belirten yetkililer, arama kurtarma çalışmalarına 250 kişilik bir ekibin katıldığını, olay yerine 100 kadar ambulansın sevk edildiğini kaydetti.

        Mumbai'nin 150 kilometre güney doğusunda yer alan Pune kentine bağlı Ambegaon köyünün, dağlık bir arazide bulunduğu ifade ediliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ