Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Gazze katliamına katıl burs kazan, İsrail üniversitelerinden Gazze katliamına katılan öğrencilere burs.

        İsrail üniversiteleri, Gazze'deki İsrail saldırılarına katılan öğrencileri için ödül olarak eğitim bursu vereceklerini açıkladı. İsrail ordusu, üniversitede eğitim gören 8 bin öğrenciyi silah altına almıştı.

        İsrail Meclisi Knesset'in Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi'nin de, İsrail ordusunda yedek olarak askere alınan binlerce üniversite öğrencisine destek amaçlı bir kanun tasarısı üzerinde çalıştığı öğrenildi.

        Yasa tasarısıyla ilgili teklif, İsrail Ulusal Öğrenciler Birliği'nden geldi. Birlik, Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi'nden, İsrail ordusuna hizmet eden öğrencilere tüm akademik kurumlara yol göstericilik yapacak bir kanuni düzenleme istedi.

        İsrail Ulusal Öğrenciler Birliği Başkanı Michal Neuman, taleplerine gerekçe olarak, "yedek olarak askere alınan öğrencilerin savaş nedeniyle akademik seneyi tamamlayamayacak" olmalarını gösterdi.

        Neuman, talepler arasında sınavlar için ek süre dahil, final sınavları için 3 farklı tarih sunulması ve okulda geçme-kalma dereceleri için ek puan verilmesi konularının yer aldığını kaydetti.

        Negev çölünde kurulu Berseva şehrindeki İsrail'in Ben-Gurion Üniversitesi, askere alınan öğrencileri için 1 milyon dolarlık bütçe oluşturduğunu duyurdu.

        İsrail'in Ramat Gan şehrinde kurulu sağcı siyonist muhafazakar kimliğiyle tanınan Bar-İlan üniversitesi de "Koruma Hattı" operasyonuna çağrılan tüm öğlencilerine ödül olarak eğitim bursu vereceğini açıkladı.

        Tel Aviv Üniversitesi de, geçen hafta benzer bir duyuru yaparak, askere çağrılan yüzlerce öğrencisine 2014-2015 eğitim yılı için burs vereceğini duyurmuştu.

        İsrail ordusu, Gazze'ye başlattığı kara saldırısı için üniversitede eğitim gören yaklaşık 8 bin öğrenciyi silah altına almıştı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ