Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail'e büyük darbe, Kaçırılan İsrailli subay, Kaçırılan İsrailli subayın Savunma Bakanı'nın kuzeni olduğu iddia edildi, Hadar Goldin, Moşe Yaalon.

        İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında Hamas tarafından rehin alınan İsrailli subayın, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğu iddia edildi.

        İngiliz yayın kuruluşu Channel 4 News, İngiltere'den göç eden Yahudi bir ailenin mensubu olan 24 yaşındaki Hadar Goldin'in, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğunu öne sürdü.

        İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Keffar Saba kentinden asteğmen Goldin'in Givati Tugayı'nda görev yaptığı belirtildi.

        İsrail ordusu, Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkes ilanından yaklaşık iki saat sonra, Refah kentinin doğusunu top ateşine tuttu.

        Reuters'a konuşan Gazze sağlık bakanlığı yetkilileri, saldırıda en az 50 Filistinli'nin öldüğünü, 220 kişinin de yaralandığını söyledi.

        BİR İSRAİLLİ SUBAY REHİN

        Hamas Siyasi Bürosu Üyesi Musa Ebu Merzuk, ateşkesten önce Hadar Goldin isimli İsrailli bir subayın rehin alındığını, iki askerin de öldürüldüğünü söyledi.

        Ebu Merzuk yaptığı açıklamada "İsrailli bir subayın rehin alınması ve iki askerin öldürülmesi ateşkesten önce gerçekleşti. Dolayısıyla ateşkesi ihlal etmenin bir gerekçesi bulunmuyor. İsrail ateşkesi tek taraflı bozdu, biz ateşkese bağlıyız sadece maruz kaldığımız saldırılara cevap veriyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ