Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dünyayı alarma geçiren Ebola salgını, Ebola salgını nedir, Ebola salgınından ölenleri yakın emri, Ebola salgını ne

        HT GAZETE

        Batı Afrika’da Ebola salgını 729 can alırken, Dünya Sağlık Örgütü salgını “Felaket” olarak yorumladı. Sierra Leone’de acil durum ilan edildi. Askerler kapı kapı dolaşıp hasta arıyor. Halka “Eboladan ölenleri yakın” emri verildi.

        Uluslararasıçabalara rağmen Ebola virüsü Batı Afrika ülkelerinde hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Margaret Chan, şubat ayından beri Ebola salgınından ölenlerin sayısının 729’a ulaştığını duyurdu ve Batı Afrika ülkeleri yönetimlerini “Daha fazla önlem almazsanız sonuç felaket olur” diyerek uyardı. Bu açıklamadan kısa süre sonra en çok vakanın görüldüğü Sierra Leone’de olağanüstü durum ilan edildi. Konuyla ilgili duyuru yapan Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çekileceğini ve virüsü taşıyan kişilerin karantinaya alınacağını bildirdi. Ülkede askeri birliklerle destekli sağlık ekipleri salgın bölgelerinde kapı kapı dolaşarak salgına yakalananları tespit edip karantinaya alıyor.

        Sierra Leone’de halka “Eboladan ölenlerin cesetlerini yakın” emri de verildi. Ebola’dan 156 kişinin yaşamını yitirdiği Liberya’da ise salgının etkili olduğu bölgelerde okullar ve kamu kuruluşları tatil edildi. Liberya hükümeti halka “zorunlu olmadıkça evde kalmaları” uyarısında da bulundu. Gine’de ise Amerikan Barış Gönüllüleri ülkeyi terk ediyor. Batı Afrika’da virüsü kapan 2 Amerikan sağlık görevlisi, ABD’ye gönderilerek Atlanta’da bir hastanede tedavi altına alındı. ABD virüsün sardığı ülkelere seyahat uyarısında bulunmuştu. Sierra Leone Futbol Milli Takımı’na da Kenya’ya giriş izni verilmedi.

        DÜNYADA ALARM

        EBOLA salgını nedeniyle dünya alarma geçti. Hastalığın yayıldığı Gine, Liberya ve Sierra Leone’ye giriş-çıkışlarda yolcular sağlık taramasından geçiriliyor. Aralarında Avrupa Birliği’nin 28 üyesi, ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Hong Kong ve Tayland’ın da bulunduğu çok sayıda ülke, havaalanlarına termal kameralar yerleştirdi. Afrika ülkelerinden çıkışlarda da termal kontroller yapıldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ