Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu BM'den IŞİD açıklaması, IŞİD'in saldırıları

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Irak Şam İslam Devleti'nin(IŞİD) saldırılarını kınadı. Uluslararası topluma Irak hükümetine destek çağrısı yapıldı.

        BM GENEL SEKRETERİ: DEHŞETE DÜŞTÜM

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, bugün Kerkük ve Karakoş, daha önce de Telafer ve Sincar bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin haberleri görmekten ''dehşete düştüğünü'' belirtti. Ban, yaptığı açıklamada, saldırılardan kaçan ve Türkiye sınırına toplananlar ile Sincar dağlarına kaçan Yezidilerin çok acil insani yardıma ihtiyaç duyduklarını ve ciddi endişe edildiğini bildirdi.

        IŞİD terör örgütünün, bugün Kerkük ve Karakoş, daha önce de Telafer ve Sincar bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin haberleri görmekten ''dehşete düştüğünü'' ifade eden Ban, saldırıların en çok bölgedeki Hristiyan, Türkmen ve Yezidileri etkilediğini kaydetti.

        BM Genel Sekreteri Ban, bölgeye acil olarak uçaklardan yardım bırakılmasının takdirle karşılandığını ancak buradaki sivillerin hayatlarıyla ilgili ciddi kaygıların sürdüğünü aktardı.

        Ban, uluslararası topluma ve Irak'taki durum üzerinde etkisi olabilecek taraflara çağrıda bulunarak, bölgede yaşayan insanların acılarını azaltılması için Irak hükümeti ve Iraklıların desteklenmesini istedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ