Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Rabia Kadir, Uygur Türkleri, Dünya Uygur Kongresi Başkanı, Türkiye tarihinde Uygur Türklerine bu kadar sahip çıkan başka hükümet yok

        Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir, "Başka hiçbir hükümetin yapmadığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti yaptı, Türkiye tarihinde Uygur Türklerine bu kadar sahip çıkan başka hükümet yok. Eğer birisi çıkıp 'Başbakan Erdoğan Uygurlara yardım etmedi' dese ben onun da karşısına dikilirim” dedi.

        Tüm kentteki kadınları yok ettiler

        Uygurların sokağa dökülmesine Çin’in uyguladığı “vahşi siyasetin” neden olduğunu belirten Kadir, Çinli yetkililerin Uygurları ibadet yerleri dahil toplu olarak gördükleri yerde sorgulamadan öldürdüklerini ve Uygurlu kadınların kıyafetlerini yırttıklarını, bunun sonucunda gelen katliamlar sonrasında bazı kentlerde yaşayan Uygurlu kalmadığını söyledi. Kadir, Doğu Türkistan’da yaşananların Çin’in öne sürdüğü gibi “terörist vakalar” olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

        “Suriye’de, Irak’ta, Ukrayna’da insanlar hükümete karşı ayaklandıklarında dünya bunlara terörist demiyor. Uygurlular, Çin’in ağır silahlarına karşı kendini savunuyor. Bu nedenle terörist suçlamasını kabul etmiyor, bu suçlamaları yöneltenleri ayıplıyoruz. Biz Erdoğan’ın dediği gibi Çin hükümetinin Uygurlara karşı yürütmekte olduğu saldırıları soykırım olarak görüyoruz”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ