Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD ile Ensar El İslam çatıştı, IŞİD, Ensar El İslam, Irak, Musul, Baas.

        Irak’ın Musul kenti merkezinde Irak Şam İslam Devleti üyeleri ile Ensar El İslam ve onlara destek veren eski Baas rejimi üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada her iki taraftan çok sayıda ölü ve yaralı olduğu iddia edildi.

        Musul kentini elinde bulunduran Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) Ensar el İslam üyeleri ile Eski Baasçılar ortak saldırı düzenledi.

        17 Temmuz mahallesinde saldırının ardından çıkan çatışma yaklaşık yarım saat sürdü. Çatışmada her iki taraftan ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

        Musul’un kent merkezi Mecmua caddesinde de IŞİD üyelerine ait 12, Filistin’de ise dört ceset bulunduğu iddia edildi. Cesetlerin çatışmada mı öldürüldüğü, yoksa idam mı edildiği belirtilmedi.

        Bölgedeki kaynaklar IŞİD’in de Musul’un Endülüs semtinde 20 Kürt İslamcısını yakalayıp öldürdüğünü söyledi.

        Kürt İslamcıların ve IŞİD’e destek veren Musul’da yaşayan Sünni Kürtlerin peşmergelerle çatışmaya girmek istemediği için öldürüldükleri iddia edildi.

        Tuzhurmato’da da Sünni aşiretlere bağlı savaşçılar ile IŞİD bölgede bulunan bir peşmerge birliğine saldırdı. Çıkan çatışmada 38 saldırgan ve 1 peşmergenin öldüğü duyuruldu.

        MAHMUR'DA ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

        IŞİD'in kapısına dayandığı Mahmur kenti ve kampında ise çatışmalar devam ediyor. Peşmerge kaynaklarına göre PKK ile IŞİD arasındaki çatışma, 1990'lı yıllarda Türkiye'nin güneydoğusundaki şiddetten kaçanların yaşadığı Mahmur Mülteci Kampına da sıçradı.

        Bir grup IŞİD üyesi kampın içine kadar girince burada PKK'lılar tarafından kuşatıldı ve çatışma yaşandı. IŞİD üyeleri geri püskürtüldü. Mahmur Erbil'e 80 kilometre mesafede bulunuyor ve IŞİD burayı da ele geçirdiği takdirde Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkentine ilerlemesinden endişe ediliyor.

        IŞİD'E HAVA OPERASYONU

        Savaş uçakları da akşam saatlerinde IŞİD hedeflerine yeni bir hava harekatı düzenledi. IŞİD'in Mahmur çevresindeki mevzileri vuruldu. Ancak operasyonu yapanın ABD mi yoksa Irak mı olduğu açıklanmadı.

        Ancak ABD uçakları, Sincar Dağı üzerinde uçtu ve IŞİD üyelerini vurdu. Lazer güdümlü F/A 18 model iki savaş uçağının katıldığı operasyonda nokta atışı yapılarak IŞİD'in elindeki ağır silahlar ile zırhlı askeri araçlar etkisiz hale getirildi.

        AL JAZEERA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ