Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere Başbakanı David Cameron: "Ezidilerin kurtarılması için detaylı plan yaptık"

        İngiltere Başbakanı Cameron, "IŞİD tehdidi altında Sincar Dağı'nda mahsur kalan Ezidilerin kurtarılması için detaylı bir plan yaptık" dedi.

        İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) tehdidi altında Sincar Dağı'nda mahsur kalan Ezidilerin kurtarılması için yürütülecek uluslararası misyona yardımcı olacağını söyledi.

        Portekiz'de yaptığı tatilden dönen ve bugün Irak'taki gelişmelere ilişkin yapılan acil kabine toplantısına başkanlık eden Cameron, İngiltere'nin Irak'a yardımlarının devam edeceğini kaydederek, "Sincar Dağı'nda mahsur kalan bu insanların kurtarılmaları ve güvenli bir yere götürülmeleri için bir plana ihtiyacımız var. Bu yönde detaylı bir planlama yaptığımızı teyit edebilirim" dedi.

        Cameron, bu planın detaylarını açıklayamayacağını ifade ederek, Kürtlerin silahlandırılmasının planıp planlanmadığının sorulması üzerine de "önceliğin mevcut insani krizle ilgilenmek" olduğunu kaydetti. İngiltere Başbakanı Calenoh, "Evet Kürtleri destekliyoruz ve desteklemeyi de sürdürmeliyiz. Askeri mühimmatın Kürtlere ulaştırılması konusunda İngiltere'nin yardım edeceğini biliyorsunuz" dedi.

        Yaz tatilinde olan İngiliz Parlamentosu'nu Irak'taki krizi görüşmek üzere toplanmaya çağırıp çağırmayacağını sorulması üzerine de David Cameron, "İngiltere, Irak'a yapılan insani yardım operasyonunda yer almaktadır. Bununla ilgili parlamentoyu toplanmaya çağırmak gerektiğini düşünmüyorum ama durum değişirse tabii bu gözden geçirilir" yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ